Digital Analytics diensten

Digital Analytics diensten

Als technisch online marketeer help ik u met diverse Analytics diensten. Naast het inrichten van Google Analytics help ik u met het meetbaar maken van doelen in adverteerprogramma's als Facebook en Google Ads en andere tracking vraagstukken. Daarnaast kan ik u helpen met het analyseren en visualiseren van deze data.

  • Google Analytics implementaties
  • Migratie naar GA4
  • Google Tag Manager inrichten
  • CRO optimalisatie
  • Dashboards en analyses

Data driven marketing

De juiste data is heel belangrijk in online marketing en dan in het bijzonder het meten van behaalde doelen zoals aankopen of het invullen van formulieren. Maar daarnaast is het ook relevant om heel goed inzichtelijk te hebben wie uw klanten precies zijn, waar hun interesses liggen en welke websites ze bezoeken alvorens een aankoop bij u te doen.

Hiervoor is data nodig. Die kan bijvoorbeeld via Google Analytics verzameld worden. De inrichting daarvan is echter niet vanzelfsprekend en hier de juiste analyses in doen vereist wat knowhow.

  • E-commerce
  • Dashboards
  • Event tracking
  • Conversie tracking

Digital Analytics diensten

Google Analytics (GA4) inrichten

Om inzicht te krijgen in uw website bezoekers en hoe uw campagnes presteren is Google Analytics een goede tool. Het goed inrichten hiervan kan soms wat lastig zijn.

Ik help u bij de eenmalige setup van Analytics en het meetbaar maken van de prestaties van uw site.

Google Tag Manager

Google Tag Manager implementaties vereenvoudige al dan niet complexe Analytics implementaties en zorgen ervoor dat we tag's kunnen implementeren zonder steeds een stuk code op de website te zetten.

Tag implementatie kan soms wat lastig zijn. Hierbij zal ik helpen bij de setup hiervan

Server side GTM

Server side GTM is een sterke manier van tag management waarmee we kunnen voorkomen dat browsers en adblockers advertentie en conversiepixels blokkeren en onnodige advertentiekosten blijven maken op campagnes.

Dashboards

Ik kan dashboards voor u inrichten. Met een dashboard heeft u, uw belangrijkste data in een beknopt overzicht.

Via Google Looker Studio bouw ik een een dashboard voor u met daarin de belangrijkste data in een beknopt overzicht.

Funnel visualisatie

Conversiefunnels inzichtelijk maken voor uw marketingteam is belangrijk om de customer journey te begrijpen.

Ik werk dit voor u uit zodat uw marketingbudget effectief kan worden ingezet.

Analyse

Het analysen van Analytics data en daaruit de informatie halen om conclusies uit te trekken kan lastig zijn.

Ik help u met het analyseren van uw website data en advies.

Tag management

Tag Management

Voor de inrichting van Analytics en het doormeten van conversies in bijvoorbeeld Facebook en Google Ads gebruik ik veelal Google Tag Manager. Dit systeem vereenvoudigd de implementaties en het managen van tag's zonder dat we steeds scripts op de website hoeven te plaatsen.

Voor complexere projecten zoals bij webshops die omzetgegevens willen doormeten is vaak nog een kleine technische aanpassing nodig om deze data beschikbaar te maken voor tags zoals in de e-commerce rapportages in Analytics. Hiervoor zijn vaak plugins beschikbaar en als die er niet zijn kan ik deze vaak voor u plaatsen of direct met uw developer schakelen om dit te laten doen.

Rapportagetools

Google Analytics diensten

Via Google Analytics kunnen we veel informatie over uw websiteverkeer analyseren. Echter laat dit niet een volledig beeld zien en missen we wat andere dingen. Daarnaast moet je vaak vele verschillende rapporten analyseren om de gewenste data te vinden.

Naast Analytics koppel ik natuurlijk conversies in adverteerprogramma's en stel ik aanvullende tools in om inzichtelijk te maken welke onderdelen van de website of landingspagina's mogelijk verbeterd moeten worden.

Via Google Data Studio maak ik overzichtelijke rapportages voor u met daarin uw belangrijkste resultaten in een beknopt overzicht. U hoeft dan niet meer complexe Analytics rapportages door te lopen.

Analytics diensten

Welke data wilt u van uw website weten?

Contact

Contact

Ganeshastraat 17,
1363 XA Almere

Volg mij