Een Google Tag Manager container is een set Tag’s en instellingen van een GTM account. Wanneer je een account aanmaakt kun je daar een of meerdere containers in maken met ieder zijn eigen tag’s.

In veel gevallen gebruik je een container per website. Zo heb je alle GTM instellingen op een plek. Echter hoeft dit niet perse. In sommige gevallen kan het handig zijn om meerdere GTM containers te plaatsen. Voor iedere container moet een aparte trackingcode geplaatst worden.

Hoe ziet de container tag er uit?

De container tag is de JavaScript code die we op de website plaatsen om GTM te laten werken. Deze roept een url aan. Welke een bestand met JavaScript instellingen aanroept. Dit is de container tag en bevat alle Google Tag Manager instellingen.

{
 "accountId": string,
 "containerId": string,
 "name": string,
 "domainName": [
  string
 ],
 "publicId": string,
 "timeZoneCountryId": string,
 "timeZoneId": string,
 "notes": string,
 "usageContext": [
  string
 ],
 "enabledBuiltInVariable": [
  string
 ],
 "fingerprint": string
}

Google Tag Manager Containers importeren/exporteren

De GTM container is een te exporteren en importeren configuratiebestand. Via beheer en container importeren en exporteren kun je een kopie van alle instellingen in Google Tag Manager maken en die als back-up opslaan en in een andere account importeren. Met deze functie is het vrij eenvoudig om een standaard implementatie in meerdere GTM containers te zetten.