Webapplicatie Laten Maken

Webapplicatie Laten maken

Wilt u een webapplicatie laten maken? Ik ben een freelance webdeveloper en online marketeer. Ik kan u helpen met het realiseren van een goede website en online groei.

 • Volledig custom build
 • Koppelingen met externe systemen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Met beheersysteem

Freelance webdeveloper

Webapplicaties zijn complexe websites die volledig custom build worden gebouwd. Hiervoor heeft u een developer of een development team nodig. In veel gevallen kan ik u goed helpen bij de realisatie van webapplicaties.

Ik sta echter ook open om ingehuurd te worden als freelancer door collega bedrijven die het te druk hebben om deze opdrachten zelf te doen. Dit kan geheel whitelabel. Hierbij werk ik in principe volledig remote tenzij dit noodzakelijkerwijs anders zou moeten.

   Wat kunt u verwachten?

   • Nette vlotte code
   • Gebruiksvriendelijk
   • Volledig custom build
   • Admin systeem
   • Koppelingen met externe systemen
   • U bent eigenaar van de code
   • Goede support
   • Mobiele usability
   • Conversieknaller

   Hoe bouw ik een webapplicatie

   bouwen web app

   Het bouwen van een webapplicatie in meestal meer een proces waarbij eerst een minimal viable product wordt gebouwd. Dit is de basisfunctionaliteit die absoluut noodzakelijk is. Zo houden we de kosten beheersbaar en kunnen we daarna evalueren welke aanvullende functionaliteit nodig is en deze in de loop der tijd steeds toevoegen. Een webapplicatie vereist meer werk aan onderhoud.

   In de praktijk zal ik na de oplevering van de basis een vast aantal uren per maand af willen spreken waarin ik alvorens support kan geven en stapsgewijs nieuwe functionaliteit aan het systeem toevoegen.

   Functionaliteit van de webapplicatie

   Functionaliteit van de webapplicatie

   Veelal maken we bij een web app gebruik van technologieen die de website heel reactief, gebruiksvriendelijk maken. Dit is geweldig voor de gebruikerservaring maar ook voor het doorontwikkelen van de applicatie. Echter kost het vaak meer tijd in de ontwikkeling. Dit is echter een afweging die vanaf het begin gemaakt zou moeten worden.

   Als de architectuur van de applicatie eenmaal staat is het uitermate lastig om het op een later tijdstip anders te gaan doen. Er zal dus vanaf de eerste dag een belangrijke keus gemaakt moeten worden met wat voor technologie een project gemaakt moet worden.

   Koppelingen met externe systemen

   Google Ads beheer

   Bij webapplicaties gaat het veelal om het managen van bepaalde data die veelal op een andere plek of door een externe service wordt beheerd. Veel van die systemen bieden een API aan. Hiermee kunnen we uw systeem naadloos intergreren met externe systemen en kan er een automatiseringsslag gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van uw facturatiesysteem, automatische orders en rapporteren in uw interne systeem.

   Webapplicatie Laten Maken

   Wilt u ook een webapp die voor u werkt?

   Meestal heeft u een idee voor een App maar weet u niet 100% zeker hoe uw gebruikers uw applicatie gaan gebruiken, wat ze belangrijk vinden en wat niet. Veel functionaliteit die niet absoluut noodzakelijk is voor de werking van de app kan een grote extra kostenkost zijn. Veelal is het verstandig om met een basis app te beginnen, te zorgen dat die goed werkt.

   Na verloop van tijd zal duidelijk worden wat belangrijke features zijn en wat er misschien nog mist. Vanuit dat oogpunt kijken we samen in hoeverre we de app kunnen verbeteren in plaats van op aannames al gelijk vanaf de start beginnen met een hele uitgebreide applicatie.

   Uw webapplicatie zal beheerd en onderhouden moeten worden. Veelal adviseer ik hiervoor een vast aantal uur per maand. Er zullen waarschijnlijk zeker in het begin vragen ontstaan voor dingen die nog niet mogelijk zijn in de applicatie. Ik kan veelal problemen bijvoorbeeld direct in de database oplossen en dan later een feature release doen dat u dit soort zaken later ook zelf kunt aanpassen of inzien. Zodoende kunnen we in de loop der tijd uw applicatie doorontwikkelen.

   Ik werk veelal alleen aan uw applicatie i.p.v. in een scrum team met verschillende rollen. De manier van werken die ik hierbij aanhoud is dat we bijvoorbeeld eens in de twee weken een bespreking hebben welke functionaliteit we willen door ontwikkelen, waarom en hoe. Na het ontwikkelen zal ik een release op een testomgeving doen waar we dit testen en als alles ok is zal die 1x per week worden doorgevoerd.

   Voor de backend maak ik veelal gebruik van het Laravel framework. Hierin kunnen we in feite de hele applicatie bouwen. Voor het front-end gedeelte kunnen we in feite ook met Laravel in combinatie met Bootstrap werken of met een JavaScript framework. Met name voor dashboards is een JavaScript framework zoals VueJS een zeer gebruiksvriendelijke technologie die ik graag gebruik. Dit kan ik tevens aanbieden in combinatie met server sided rendering in NuxtJS voor sites waar SEO ook een belangrijke rol speelt.

   Contact

   Contact

   Ganeshastraat 17,
   1363 XA Almere

   Volg mij