Sporten die ik doe

Sport

Sport en lichaamsbeweging zijn altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Voorheen was ik erg actief in de wielersport en toen ik wat jonger was heb ik wat jaartjes op een redelijk niveau gepresteerd. Momenteel doe ik dit alleen nog af en toe recreatief.

Duiken

Duiksport voor zover je dat een sport kunt noemen is iets waar ik momenteel veel van mijn tijd en moeite insteek. Hierbij heb ik een sterke interesse in het DIR duiken. Zoals duiken met DPV's diepe (wrak) duiken, grotten en andere duiken in uitdagende omstandigheden. Zover ben ik echter nog niet. Ik heb aardig aan mijn vaardigheden gewerkt en recentelijk een DPV opleiding om met scooters te werken afgerond alsmede een semi technische duikopleiding.

Voor het plannen van duiken met DPV's het ik een handige DPV duikplanner gemaakt

Waar ik naartoe wil werken zijn initiatieven als Ghost Diving en Duik de Noordzee Schoon waarbij er tijdens duiken op de Noordzee werkzaamheden worden gedaan om o.a. verloren visnetten op te ruimen en andere troep die het onderwaterleven in gevaar brengt.

Wielrennen

Sinds 2009 ben ik actief in het wielrennen. In de jaren 2011 tot 2013 was ik onderdeel van het eliteteam van de vereniging DTS. In deze periode reed ik veel eendaagse en criteriums op nationaal niveau, enkele NK's op de weg en in het baanwielrennen. Hier reed ik veelal in een peleton met semi beroepswielrenners. Veel webstrijden reed ik wel uit maar voor de overwinning rijden zat er niet echt in.

De jaren hierna ronde ik mijn studie af en had ik niet meer de tijd die ik daarvoor had. Ik ben gelijdelijk naar de Amateurs en de sportklasse gegaan en heb hier nog veel criteriums gereden. De laatste jaren ben ik daar nu ook mee gestopt en zit nu nog 1 a 2x per week op de fiets maar niet echt met een doel. Ik vind duiken momenteel toch wel een stuk leuker en dar gaat mijn tijd inzitten.