DPV Duik Planner

DPV

Bloodstelling

Plan deco Check dit als je een deco duik wilt maken of dieper dan 30 meter.
Meters: 10

Gas

Bodem gas

Details

Half bruikbare burntime (40%)
Keerpunt:
40 Minuten
Afstand keerpunt:
1800 Meter

Bloodstelling

NDL op 10 meter:
344 minuten
PPO2:
0.64 ATA
END:
10 meter

Luchtgebruik

Minimum Gas:
260 liters
Minimum Gas:
40 bar
Max. bodemtijd tot mg:
96 minuten
Parameters
Totaal gas:
4800 Liter
Bruikbaar gas:
3840 Liter
Omkeerdruk:
120 Bar

Overzicht:

Totale Burntime:
80 minuten
NDL limiet:
344 minuten
Luchtverbruik:
96 minuten

DPV Duikplanner

Deze DPV planner is bedoeld om duiken met diver propulsion vehicles (DPV's) veilig te kunnen plannen. Bij duiken onderwaterscooters ben je altijd of gelimiteerd in je nodeco limiet / maximale hoeveelheid deco, beschikbaar ademgas of de burntime van je DPV.

Het is niet de bedoeling om deze planner te gebruiken om nodeco of decompressieberekeneningen mee te maken. Maar ik wou hiertoe wel de mogelijkheid bieden. Voor duiken binnen de nodeco limiet zijn er tabellen toegevoegd die NDL berekeningen doen. Deze worden uitgeschakeld als je aangeeft een duik met deco te willen plannen. In dat geval kun je wel andere ademgassen selecteren die geschikt zijn voor diepere duiken. Deco gassen zoals 50% nitrox en zuurstof worden niet toegestaan voor deze berekening omdat je veelal stil zult hangen tijdens je deco. Mocht je dat niet doen en op de trigger zitten tijdens deco zou je een extra bottomstage kunnen toevoegen. Hier houd de DPV planner geen rekening mee. Ook is de mogelijkheid voor verschillende gasmengsels uitgeschakeld zodat nodeco, PPO2 en END berekeningen correct blijven. Maak je duiken waar je dit wil wilt gebruiken is het wellicht handig dit gedeelte handmatig te berekenen en alleen het diepste gas opgeven.

Ik heb deze tool gemaakt omdat ik eigenlijk geen fatsoenlijk alternatief kon vinden en het steeds met de hand uitrekenen erg irritant vond. Ik ben zelf GUE DPV 1 gecerticiceerd en heb voor zover de planner conform GUE richtlijnen gebouwd. Echter heb ik nog wel de ruimte geboden om bijvoorbeeld perslucht of Nitrox 28% te gebruiken.

Disclaimer

Deze planner gebruiken is op eigen risico en hiervoor neem ik geen aansprakelijkheid. Een DPV gebruiken is leuk maar kan gevaarlijk zijn. In deze planner wordt alleen een kleine waarschuwing gegeven voor bijvoorbeeld toxische of narcotische gassen en gebruik hiervan op diepte kan dodelijk zijn. Gebruik van DPV's en deze planner dient vermeden te worden als je hier niet de juiste kennis of ervaring voor hebt.